Hoe houden wij onze huisdieren?

Om je wat meer inzicht te geven in hoe wij zelf onze knaagdieren houden zal ik uit gaan leggen wat er voor ons allemaal bij komt kijken en wat wij doen in bepaalde situaties. Dit zal ik wat overzichtelijker maken door er steeds een nieuw blog over te maken. Hier zal ik ook wat nuttige tips in geven die misschien handig kunnen zijn.


Knaagdieren aanschaffen

Wat komt er nou allemaal op je af als je een knaagdiertje wilt gaan aanschaffen? Het lijkt zo simpel, maar dat is het eigenlijk totaal niet. Stap voor stap neem ik je mee in wat wij doen als wij weer een nieuw beestje in ons huis willen verwelkomen.

Lees meer »

Tam krijgen

Niet alleen het aanschaffen van het diertje, ook het tam maken van knaagdieren is best een opgave. Dit vergt namelijk niet alleen heel veel geduld, tijd en energie van jou, maar ook van het diertje zelf. Ik zal je uitleggen hoe ik mijn beestjes tam krijg.

Lees meer »

Bodembedekking

Om het afwisselend en leuk te houden voor mijn beestjes gebruik ik meerdere bodembedekkers. Die wissel ik dan soms af of ik maak er een leuke (en kleurrijke) inrichting mee. Het doet er voor mij niet toe dat het maar voor twee seconden zo mooi is. Ik ben allang blij dat ze heerlijk aan het verbouwen zijn en daarmee een eigen nestje maken :)

Lees meer »

Voer en snacks

Hier zal ik je laten zien welk voer ik mijn hamsters voer en met welke snacks ik ze wat extra verwen. Deze zullen in categorieën verdeeld worden. Want wie krijgt nou wat? Er zit namelijk wel wat verschil in wat en hoeveel er per diersoort mag. Daar vertel ik je hieronder wat meer over.

Lees meer »

Meubilair

Wat kun je nou allemaal gebruiken voor een knaagdier? Nou, best veel!Er zijn natuurlijk allerlei leuk speeltjes en huisjes te vinden voor die speciaal zijn voor knaagdieren, maar ook alledaagse spullen zijn inzetbaar als inrichting of speeltoestel voor ze. Let hierbij bijvoorbeeld wel altijd op hoe groot het is, dat ze niet kunnen vallen, er goed bij en/of in kunnen, het niet op ze terecht komt of dat ze niet klem komen te zitten. Het moet natuurlijk altijd veilig zijn voor je knaagdier!Omdat we op het moment geen beestjes meer in huis hebben, ben ik even gaan kijken naar wat nog geschikt was. Dat heeft een kleinere selectie opgeleverd dan ik had gehoopt, maar die ik straks toch weer een beetje zal gaan aanvullen :)Hieronder kun je zien met welke spulletjes wij variëren voor onze beestjes.

Lees meer »

Kooien inrichten

Heb je inspiratie nodig voor het inrichten van een kooi of ben je gewoon nieuwsgierig? Dan hoop ik dat je wat aan mijn ideeën hebt.Ik ben zelf recent begonnen met focussen op een wat meer natuurlijke inrichting, al zal ik dit nog wel eens afwisselen en/of mixen met de 'ouderwetse' inrichting. Voor mij is het eigenlijk gewoon een leuke en zeer creatieve bezigheid geworden :)

Lees meer »

Buiten de kooi

Komen onze dieren ook wel eens uit hun kooi? Jazeker. Wij hebben verschillende manieren om onze dieren hun uitje buiten de kooi te gunnen:

Lees meer »

Bij ziekte

Alle dierenliefhebbers hopen natuurlijk op een lang en een gezond leven voor onze dieren, maar toch kan het gebeuren dat ze ziek worden. Ook wij maken dit uiteraard mee.

Lees meer »

Overlijden

Wanneer het verdrietige moment aanbreekt dat er een diertje overleden is en je deze vindt of dat je de beslissing moet nemen het beestje te laten gaan, kom je natuurlijk ook voor de keuze te staan wat je nu verder gaat doen. En daar zijn veel opties in.Ik zal hier uit gaan leggen wat wij doen wanneer we deze momenten meemaken. Ik neem je hierin stap voor stap mee en zal erbij uitleggen waarom wij dit zo doen.Wij hebben zelf de keuze gemaakt om onze beestjes te laten cremeren. Hier zijn speciale dierencrematoriums voor. Dit omdat ik de andere opties, bijvoorbeeld begraven, niet prettig vind. Het voelt niet fijn om de een of andere reden. En misschien is dat ook wel omdat ik het voor mijzelf ook niet prettig vind als ik begraven zou worden, maar dat is natuurlijk weer een ander verhaal.

Lees meer »