Gevulde broodjes met spek & ei
Bereidingstijd oventijd
10 minuten 30 minuten
Ingrediënten
kruiden naar wens (ik gebruikte zout, peper en knoflookpoeder)
4 eieren (maatje M)
4 tot 6 plakjes spek
4 afbakbroodjes
geraspte kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Snij de bovenkant van het broodje af (deze kun je weer gebruiken als dekseltje) en verwijder de binnenkant. Zorg ervoor dat je geen gat maakt in de bodem.
Neem 1 of 2 plakjes spek en beleg hier de binnenkant van de broodjes mee, strooi ook wat geraspte kaas in het broodje. Druk het even goed aan, zo krijgt het ei wat meer ruimte. Breek het ei boven het broodje en strooi er nog wat kaas en kruiden overheen. Druk het bovenkantje op het broodje en ei.
Zet de broodjes in een ovenschaal zodat je deze halverwege het bakken makkelijker met aluminiumfolie af kunt dekken.
Bak de broodjes in 10 tot 15 minuten (zonder ze af te dekken) op 200 °C tot ze mooi goudbruin zijn. Dek dan de broodjes af met folie en bak ze nog zo’n 15 minuten. Het ei gaart nu verder, maar de broodjes zullen niet verder kleuren. Door een prikker te gebruiken kun je controleren of het ei gaar is, het voelt dan stevig aan.
Tip:
Ik gebruik M eieren omdat dit goed past, met een L ei overstroomt het broodje. Als je grotere broodjes hebt kun je natuurlijk ook een groter ei gebruiken.
Eet smakelijk!
Een recept van laurasbakery.nl
Reactie plaatsen
Reacties