Knoflookbrood

Gepubliceerd op 8 januari 2022 om 17:20

Knoflookbrood met kruiden en kaas


Bereidingstijd      oventijd
2,5 uur                 55 minuten

Ingrediënten                                                                                                         
325 milliliter (ml) water op kamertemperatuur
½ eetlepel 'brood verbeteraar'
¼ kopje gehakte rozemarijn
⅓ kopje gehakte peterselie
⅓ kopje gehakte basilicum
½ eetlepel gedroogde gist
1 teen geperste knoflook
200 gram geraspte kaas
½ eetlepel olijfolie
½ eetlepel suiker
500 gram bloem
½ eetlepel zout
1 eetlepel boter

Benodigdheden:
plank om op te kneden
cellofaanfolie
2 bakblikken
grote kom
theedoek

Bereiding
Leg de boter uit de koelkast en zet het water alvast klaar, zodat ze alvast op kamertemperatuur kunnen komen.

Mix eerst de bloem, gist, zout, suiker en broodverbeteraar in een grote kom. Voeg dan de helft van het water toen aan de droge ingrediënten en begin met het mixen van het mengsel. Voeg tijdens het mixen langzaam de andere helft van het water toe en blijf het mixen tot het een deegbal wordt.

Leg het deeg op een plank die met bloem is bestrooid. Voeg de olijfolie toe aan de bal en kneed deze erdoorheen. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het te plakkerig is. Keed het deeg tot het glad en elastisch is, dit is om te zorgen dat het brood straks goed rijst en luchtig is.

Doe het deeg terug in de kom en bedek deze met cellofaanfolie en een theedoek. Laat het deeg rijzen tot het twee keer zo groot is geworden. Dit kan een uur tot anderhalf uur duren, afhankelijk van het weer.

Wanneer het deeg gerezen is, stomp je het deeg terug in de kom en haal het dan uit de kom. Verdeel het in twee gelijke delen en spreid ze uit tot een rechthoek die ongeveer 50 centimeter bij 25 centimeter groot is. Snijd de randjes bij om het recht te maken.
Deel de boter ook door de helft en besmeer iedere rechthoek met de boter. Verspreid de knoflook, de kruiden en geraspte kaas over de rechthoeken.

Vet het bakblik in.

Snijd de rechthoeken van boven naar beneden door, in repen zo breed als je blik hoog is. Snijd vervolgens de reepjes in plakjes die net in je blik passen en stapel de plakjes in je blik. Het deeg gaat nog verder rijzen, dus als je niet genoeg hebt geeft dat niks. Pak de blikken in cellofaan en laat ze nog 30 minuten staan.

Als je de broden later wilt bakken kun je ze nu invriezen.

Verwarm de oven voor op 190 graden (heteluchtoven) en bak de broden in ongeveer 55 minuten goudbruin. Laat de broden 10 minuten rusten voor je ze (warm) opdient.


Eet smakelijk!


Een recept van Amanda van chewtown.com

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.