Cracker met avocadospread

Gepubliceerd op 8 januari 2022 om 18:10

Cracker met avocadospread en een gepocheerd ei


Bereidingstijd
20 minuten

Ingrediënten                                                                                                         
100 gram zuivelspread light bieslook
1 theelepel chilivlokken
4 stevige spelt crackers
4 kakelverse eieren
2 rijpe avocado’s
2 eetlepels azijn
4 radijsjes

Bereiding

Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pitten en de schil en prak het vruchtvlees fijn in een kom. Voeg dan de zuivelspread toe en meng het goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Maak van de komkommer 4 lange linten met een dunschiller of kaasschaaf en snijd de radijs in dunne plakjes. Breek een ei boven een kopje. Doe dit ook met de andere 3 eieren.

Zet een pan met een laag water van ongeveer 8 centimeter op en voeg de azijn toe. Zet het vuur lager als het water tegen het kookpunt aanzit. Maak met een lepel een draaikolk in het hete water en laat het ei erin zakken. Pocheer het ei in ongeveer 3 minuten, tot het eiwit gestold is en de eidooier nog zacht. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer op de dezelfde manier ook de andere drie 3 eieren.

Bestrijk de crackers royaal met de avocadospread en verdeel de komkommer en radijs erover. Leg op elke cracker een gepocheerd ei. Bestrooi naar smaak met de chilivlokken en zout.

Tip:
Hoe verser de eieren, hoe gemakkelijker het pocheren gaat. Vind je pocheren te lastig? Serveer dan met een zachtgekookt eitje.


Eet smakelijk!


Een recept van Plus.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.