Een Lidl groentepakket


Bereidingstijd
65 minuten

Ingrediënten                                                                                                         
2 groentebouillonblokjes
300 gram risottorijst
4 eetlepels (olijf)olie
Parmezaanse kaas
paarse wortel
1 sinaasappel
1 liter water
1 pompoen
knoflook
gember
peper
sjalot
salie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).

Pel en snipper de sjalot en knoflook. Schil de pompoen, snijd deze over de lengte doormidden en lepel de pompoenpitten eruit. Snijd de gehalveerde pompoenstukken af waar de holte begint. Snijd het gedeelte zonder holte in blokjes. Snijd de rest in smalle plakken van ongeveer 0,5 centimeter tot ‘halve maantjes’. Schil vervolgens de paarse wortelen, halveer deze in de breedte en snijd in kwarten. Pluk de saliebladeren en snijd deze fijn.

Kook de pompoenblokjes 10 minuten in kokend water, giet af en pureer met een staafmixer. Meng de fijngesneden salie door de puree.

Was de sinaasappel en rasp de schil. Schil de gember en hak de rest fijn. Meng de gember, sinaasappelrasp, de helft van de knoflook en 2 eetlepels (olijf)olie in een bakje.

Verdeel de paarse wortel en pompoenplakken (halve maantjes) in een ovenschaal, bestrooi met het oliemengsel en meng dit goed door. Zet de groenten ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven. Schep de groenten tussendoor een keer om.

Kook 1 liter water en los hier de 2 groentebouillonblokjes in op.

Verhit 2 eetlepels (olijf)olie in een hapjes- of kookpan en fruit de sjalot en de rest van de knoflook op middelhoge temperatuur glazig. Voeg de risottorijst toe en bak mee tot deze rondom vettig is.

Voeg 200 (ml) milliliter van de bouillon toe en verlaag de temperatuur. Voeg vervolgens 600 (ml) milliliter van de bouillon in delen toe en roer voorzichtig door. Probeer de risotto alleen tijdens het toevoegen van de bouillon door te roeren om zo de lekkerste risotto op tafel te kunnen zetten. Het is in ongeveer 25 minuten gaar.

Schep de pompoenpuree door de risotto en breng verder op smaak met peper en Parmezaanse kaas. Maak de borden op met risotto, gegrilde groenten en eventueel wat extra Parmezaanse kaas.


Eet smakelijk!


Een recept van de Lidl groentepakketten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.