Regenboogrollade van groenten-pannenkoeken met zoetzure tomaten-paprikasaus


Bereidingstijd
90 minuten

Ingrediënten                                                                                                         
150 gram geraspte Parmezaanse kaas
400 milliliter (ml) halfvolle melk
6 eetlepels balsamicocrème
10 gram verse kurkuma
200 gram linzen uit blik
6 takjes verse basilicum
250 gram tomatenbasis
450 gram blad spinazie
50 gram gemengde sla
200 gram roomkaas
2 tenen knoflook
200 gram bieten
200 gram bloem
2 gele paprika’s
1 kleine rode ui
1 rode paprika
1 rode ui
2 eieren
olijfolie
peper
zout

Benodigdheden 
vershoudfolie
mixer

Bereiding
Kook de bieten, spoel de linzen af en laat deze uitlekken. Schil en rasp de kurkuma en snijd de rode paprika in dunne repen. Snijd 1 ½ gele paprika in dunne repen en de rest van de gele paprika in kleine blokjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de kleinere rode ui in dunne ringen en de andere rode ui in halve ringen. Haal de blaadjes van de takjes basilicum af.

Mix de bloem, melk, eieren en een snuf zout in 2 minuten tot een egaal beslag. Deel het beslag in tweeën, het deel waar de bieten in gaan moet nog 1 ei en een handje bloem bij gedaan worden. Mix dit goed door elkaar. Pureer dan de bieten glad en mix deze erbij. Mix de kurkuma door het andere deel.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak een pannenkoek. Ga zo door tot er 4 kurkuma pannenkoeken en 4 bieten pannenkoeken zijn. Laat deze dan staan tot ze worden gebruikt.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de paprikareepjes en ui 5 minuten. Voeg aan het einde 3 eetlepels balsamicocrème toe. Bak 1 minuut mee en breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan en laat staan tot gebruik.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de spinazie en knoflook 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Schep in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Laat staan tot gebruik.

Rol op het aanrecht van links naar rechts een stuk vershoudfolie uit van ongeveer 1 meter. Leg hier dakpansgewijs om en om de kurkuma en bieten pannenkoeken op, met een overlap van ongeveer 5 cm.

Besmeer het geheel met roomkaas. Verdeel de geraspte kaas, linzen, paprika, ui, spinazie en basilicumblaadjes van 5 takjes gelijkmatig over de pannenkoeken. Bestrooi met peper. Rol de pannenkoeken stevig op en wikkel de rol strak in de folie. Laat de rol 15 minuten rusten op het aanrecht.

Verhit als laatste 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de gele paprikablokjes 2 minuten. Voeg de tomatenbasis toe en laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en 1 eetlepel balsamicocrème. Laat staan tot gebruik.

Meng de sla met rode ui, 2 eetlepels balsamicocrème, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.

Haal de regenboogrollade uit de folie en garneer met de resterende basilicumblaadjes. Serveer met de tomaten-paprikasaus en de salade.


Eet smakelijk!


Een recept van Lidl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.