Pompoensoep

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam


Bereidingstijd
50 minuten

Ingrediënten                                                                                                                           
500 gram pompoen
2 eetlepels olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
400 milliliter (ml) kippenbouillon (tablet)
100 gram shiitakes
1 eetlepels sesamzaadjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op de grillstand op 180 graden.
Schil en snijd de pompoen in stukken. Pers de knoflook, snijd de ui in stukjes en de shiitakes in plakjes. Verdeel de pompoen stukken, de olie, ui en knoflook in een ovenschaal. Strooi hier naar smaak zout en peper over. Schep dit door elkaar. Giet er daarna een paar lepels water overheen. Zet de schaal hoog in de oven en rooster dit in 20 tot 30 minuten gaar.
Als het gaar is kan alles in een soeppan overgeschept worden en mag ook de bouillon erbij. Breng het aan de kook en laat het dan nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep.
Bak de shiitake plakjes in een beetje olie aan beide kanten bruin. Doe dit op een hoge temperatuur.
Schep de soep in soepkommen of borden. Verdeel de shiitakes en sesam erover.


Eet smakelijk!

Een recept van plus.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.