Mais-courgettekoekjes

Mais-courgettekoekjes met dip en veldsla


Bereidingstijd
35 minuten

Ingrediënten                                                                                                         
400 gram courgette spaghetti
4 eetlepels Griekse yoghurt
150 gram maïs, uitgelekt
20 gram platte peterselie
1 eetlepel mayonaise
5 eetlepels olijfolie
4 eetlepels bloem
½ teen knoflook
75 gram veldsla
200 gram feta
1 citroen
2 eieren

Bereiding
Doe de courgette spaghetti in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe ook de maïs in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een ei los in een kommetje en verkruimel de feta in een bakje.

Meng de courgette spaghetti met de maïs in een kom. Voeg het rasp van de citroen en de helft van de peterselie toe. Doe het losgeklopte ei erbij. Voeg de feta en de bloem toe en meng het geheel goed door elkaar.

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Schep met een ijslepel (of 2 lepels) steeds een bergje van het mengsel van ongeveer 8 centimeter doorsnee in de pan. Druk ze een beetje plat en bak ze op middelhoog vuur in ongeveer 8 minuten gaar en goudbruin. Keer ze wel halverwege een keer om.

Doe ondertussen de yoghurt in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Meng het met de mayonaise en de resterende peterselie toe. Voeg citroensap, peper en zout naar smaak toe.

Serveer de courgettekoekjes met de dip en de veldsla.


Eet smakelijk!


Een recept van Plus.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.