Welsh Rarebit

Gepubliceerd op 8 januari 2022 om 18:45

Welsh Rarebit met gerookte zalm en een gepocheerd ei


Bereidingstijd
35 minuten

Ingrediënten                                                                                                         
100 gram gerookte Schotse zalm
150 gram geraspte cheddarkaas
2 eetlepels truffelmosterd
100 gram snacktomaatjes
1 eetlepel krulpeterselie
250 milliliter (ml) melk
50 gram roomboter
200 gram spinazie
Batard witbrood
60 gram bloem
4 eieren
olijfolie
peper
zout

Bereiding
Snijd de tomaatjes in halfjes en snijd 4 brede plakken van het brood af.

Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer met een garde 1 minuut dor op laag vuur. Giet de melk erbij er roer met de garde tot een egaal mengsel. Voeg de cheddar en mosterd toe en roer totdat de cheddar is gesmolten. Haal van het vuur en laat staan tot gebruik.

Breek een ei boven een kopje. Doe dit ook met de andere 3 eieren. Zet een pan met een laag water van ongeveer 8 centimeter op en voeg de azijn toe. Zet het vuur lager als het water tegen het kookpunt aanzit. Maak met een lepel een draaikolk in het hete water en laat het ei erin zakken. Pocheer het ei in ongeveer 3 minuten, tot het eiwit gestold is en de eidooier nog zacht. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer op de dezelfde manier ook de andere drie 3 eieren.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie met de tomaten 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Zet de spinazie en tomaten apart en maak de pan schoon. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en rooster de plakken brood 1 minuut aan beide kanten.

Verdeel de helft van de spinazie en tomaten over het brood. Giet de cheddar kaassaus erover. Verdeel vervolgens ook de rest van de tomaten en spinazie, de zalm en het ei erover. Bestrooi het met de peterselie.

Eet smakelijk!


Een recept van Lidl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.