Muntyoghurt met witte druiven, walnoten en kaneel
Bereidingstijd
15 minuten
Ingrediënten
gepelde en ongezouten walnoten
150 gram halfvolle yoghurt
125 gram crème fraîche
halve theelepel kaneel
pitloze witte druiven
blaadjes munt
Bereiding
Rooster 4 noten (dus 8 halfjes) in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Klop de yoghurt op met de crème fraîche. Snijd 8 muntblaadjes in dunne reepjes en roer dit door de yoghurt. Hak de geroosterde walnoten grof. Haal de druiven die je wilt gebruiken van de tros en was deze.
Serveer de muntyoghurt met de druiven. Strooi de walnoten en kaneel erover heen. Garneer het dan met wat extra blaadjes munt.
Mijn tip:
Gebruik ook een keer wat (basterd)suiker om te garneren.
Extra informatie:
Ik heb dit van een recept wat ik thuis had liggen, geen idee meer waar het vandaan komt. Tijdens het bereiden merkte ik dat, hoewel ik de aangegeven hoeveelheden had gebruikt, ik de aanbevolen 500 gram druiven veel te veel vond voor het in totaal 275 gram yoghurtmengsel. Daarom heb ik er zelf in totaal 20 druiven in gedaan. Zo waren de smaken mooi in balans en overheerste de smaak van de druiven niet.
Maar uiteraard zijn smaken verschillend, dus probeer gerust zelf jouw ideale hoeveelheden uit.
Eet smakelijk!
Waar het oorspronkelijke recept vandaan komt weet ik helaas niet meer,
maar ben jij diegene waar het van is?
Laat het mij weten en dan zal ik deze tekst aanpassen!
Reactie plaatsen
Reacties