Gegrilde venkel met hazelnoten en peterselie


Bereidingstijd
20 minuten

Ingrediënten                                                                                                         
3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
20 gram platte peterselie
3 eetlepels hazelnoten
2 venkelknollen
citroensap
1 citroen

Bereiding
Verhit een koekenpan en rooster de hazelnoten op middelhoog vuur in ongeveer 3 minuten goudbruin. Laat ze daarna afkoelen op een bord en hak ze grof.

Snijd een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Snijd ze daarna in parten van ongeveer 3 centimeter. Breng water aan de kook en laat ze in ongeveer 3 minuten beetgaar koken. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Snijd ondertussen de peterselie fijn en de citroen in dikke plakken.

Verhit de grillpan en gril de venkel op hoog vuur voor nog ongeveer 3 minuten, tot ze mooie grillstrepen hebben. Gril de citroen voor ongeveer 2 minuten.

Verdeel de venkel en citroen over een schaal, bestrooi deze met peterselie en hazelnoten. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Knijp er wat citroensap over en besprenkel met de olijfolie.


Eet smakelijk!


Een recept van Plus.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.