Zomerse Shakshuka


Bereidingstijd   oventijd
30 minuten          90 minuten

Ingrediënten                                                                                                         
2 theelepels gemalen komijnzaad
1 theelepel paprikapoeder
½ bosje gladde peterselie
4 eetlepels olijfolie
½ bosje koriander
2 rode paprika’s
2 gele paprika’s
1 knoflookteen
2 rode uien
8 tomaten
8 eieren
peper
zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven). Bestrijk een diep bakblik met olie. Spoel en droog de tomaten af, verwijder de steelaanzetjes en hak de tomaten fijn. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de steelaanzetten, zaadjes en zaadlijsten, spoel de helften af en snijd ze in reepjes. Schil de uien en snijd ze doormidden en vervolgens in reepjes. Pel het knoflook en hak het fijn. Spoel de peterselie af, dep de takjes droog en pluk de blaadjes.
Doe de tomaten, paprika’s, uien, het knoflook en de peterselie in een schaal en roer alles goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg ook het paprikapoeder en gemalen komijnzaad toe en meng opnieuw. Roer ook de olijfolie erdoorheen. Verdeel het mengsel over het bakblik en laat het 1 uur garen in de oven; schep tussendoor 1 á 2 keer om.
Neem het bakblik uit de oven en druk voorzichtig 8 holtes in het groentemengsel. Laat in elke holte 1 gesplitst ei glijden. Bestrooi de eieren met zout naar smaak. Schuif het blijk weer in de oven en bak het gerecht nog eens ongeveer 12 minuten, tot de eieren gestold zijn.
Spoel de koriander af, dep de stokjes droog en pluk de blaadjes. Bestrooi de shakshuka ermee en serveer meteen.


Eet smakelijk!


Een recept uit het boek Lievelingsrecepten uit de oven - eenvoudig en lekker

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.