Ons recept om sushi rijst te maken


Dit is een recept met alleen maar de rijst, dus geen compleet sushi pakket.

Bereidingstijd

50 minuten

Ingrediënten                                                                                             
250 gram sushi rijst
evenveel koud water als gebruikte hoeveelheid rijst
5 eetlepels sushi rijstazijn
1 theelepel suiker
1 theelepel zout

Bereiding
Doe voor de marinade voor de rijst de rijstazijn, suiker en zout in een steelpan. Roer dit goed door elkaar.
Doe de rijst in een maatbeker en kijk waar de rijst een lijn maakt in de maatbeker. Doe dan de rijst in een vergiet waar het niet doorheen kan vallen. Was de rijst net zolang met koud water tot er geen melkachtige kleuring vanaf komt. Vul de maatbeker met koud water tot aan hetzelfde punt als waar de rijst kwam.
Doe de rijst en het water in de pan bij de rijstmarinade en zet deze op hoog vuur tot de rijst kookt. Zet dan het vuur heel erg laag en laat deze 20 minuten staan. Haal de deksel er niet vanaf. Daarna zet je het vuur uit en laat je het nog 30 minuten staan, ook nu de deksel er niet vanaf halen.
Nadat het heeft kunnen staan haal je de rijst uit de pan en doe je dit in een kom. Ga dan zachtjes met een houten lepel nog even over de bodem. Dit doe je om te kijken wat er dan nog loskomt, maar ga niet schrapen. Het gedeelte wat namelijk niet los komt is niet geschikt voor gebruik, dit kan namelijk aangebrand zijn. Maak de rijst een beetje los door met de lepel zachtjes door de rijst te gaan, alsof je plakjes wilt maken.
Dek dan de kom af en laat deze minimaal een uur staan. Daarna kun je er alle sushi mee gaan maken die je maar wilt!

Ik kan het helemaal begrijpen als je nou mocht denken dat dit allemaal maar raar en overdreven is. Dit is in ieder geval wat wij hebben uitgezocht en nagevraagd. We hebben het toen uitgeprobeerd en voor ons lijkt het tot nu toe altijd te werken. Er komt nog een recept voor sushi in zijn geheel.


Eet smakelijk!


Een recept van Saitaku met aanpassingen van Esmeralda Singeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.