Gehaktballetjes met couscous

Gehakballetjes met couscous


Bereidingstijd
30 minuten

Ingrediënten
                                                                                                                
5 tenen knoflook
50 gram half om half gehakt
1 theelepel Ketoembar gemalen koriander
1 theelepel komijn
2 middelgrote eieren
60 gram paneermeel
8 eetlepels traditionele olijfolie
400 gram tomatenblokjes
250 gram couscous
1 komkommer
3 bosuien
20 gram verse peterselie

Bereiding
Snijd de knoflook fijn. Meng het gehakt met 2 tenen knoflook, koriander, komijn, eieren en de helft van het paneermeel. Breng ze op smaak met peper en zout. Draai kleine gehaktballetjes. Rol ze door de rest van het paneermeel.
Verhit 2 eetlepels van de olie en bak de rest van de knoflook kort. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer. Verhit nogmaals 2 eetlepels van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gehaktballetjes bruin. Voeg de saus toe en laat op laag vuur in 20 minuten garen. Laat het daarna afkoelen.
Bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat deze daarna ook afkoelen. Snijd de komkommer in blokjes, de bosui in dunne ringetjes en de peterselie fijn. Meng de rest van de olie, komkommer, bosui en peterselie door de couscous.
Bewaar het gehakt en de couscous afgedekt in de koelkast. Haal de couscous 1 uur voor gebruikt uit de koelkast. Verwarm eventueel de gehaktballetjes. Serveer de couscous met de gehaktballetjes.


Eet smakelijk!


Een recept van ah.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.