Een Lidl groentepakket
Bereidingstijd kooktijd
30 minuten 3 uur
Ingrediënten
250 gram knolselderij
160 gram tomaten
500 gram runderriblap
30 gram boter
300 milliliter (ml) rode wijn
50 milliliter (ml) water
1 eetlepel grove mosterd
4 dikke plakken ontbijtkoek
1 paarse wortel
2 uien
1 bouillonblokje
2 stengels bleekselderij
rozemarijn
gember
laurierblad
knoflook
Bereiding
Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Schil de paarse wortel en snijd deze in dunne schijfjes. Pel en snijd de uien en knoflook. Schil de gember en snipper deze fijn. Was de tomaten, halveer deze en verwijder de kroon. Snijd de tomaten in grove blokken. Was de bleekselderij en snijd zo nodig een stukje van de boven en onderkant af. Snijd in halve schijfjes.
Verhit een braadpan met 30 gram boter. Zorg dat de boter goed gesmolten is en het vet goed warm is voor de riblap in de pan gaat. Braad de riblap aan beide kanten zodat hij mooi dichtgeschroeid is. Bak de uien, gember en knoflook gelijk mee. Bak ongeveer 1 á 2 minuten per kant. Blus de riblappen af met de rode wijn en 50 milliliter (ml) water. Voeg het bouillonblokje, laurierblad, grove mosterd en takje rozemarijn bij het vlees.
Voeg vervolgens de knolselderij, paarse wortel, tomaten en bleekselderij toe. Verkruimel de ontbijtkoek en meng dit in de pan. Zorg ervoor dat het vlees net onder ‘water’ staat, zo wordt hij het lekkerst. Doe de deksel op de pan en verlaag de temperatuur en houd zachtjes aan de kook voor de komende 3 uur.
Check ondertussen goed of de bodem vrij blijft en de groenten of het vlees niet aan de bodem blijven plakken.
Voor een meer gebonden stoof kan er extra ontbijtkoek toegevoegd worden tijdens het koken.
Eet smakelijk!
Een recept van de Lidl groentepakketten
Reactie plaatsen
Reacties