Gemarineerde tomaten met mozzarella
Dit is een recept met alleen de tomaten, dus geen compleet diner.
Bereidingstijd marineertijd
15 minuten 2 á 3 uur
Ingrediënten
1 grote teen knoflook (of 2 kleinere)
1 zakje kleine mozzarella balletjes
2 eetlepels gesneden rode ui
2 eetlepels balsamicoazijn
85 milliliter (ml) olijfolie
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel basilicum
1 eetlepel honing
4 of 5 tomaten
peper
zout
Bereiding
Snijd de tomaten in plakjes en doe ze in een schaal. Snijd de rode ui in fijne blokjes en pers de knoflook fijn. Snijd de peterselie en basilicum fijn.
Pak een bakje of pot met een deksel en doe hier de olijfolie, balsamicoazijn, honing, ui en knoflook in. Doe dan de peterselie en de basilicum hierbij. Let er wel op dat je nog een beetje overhoudt om mee te garneren bij het serveren. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schud dan de ingrediënten goed door elkaar en giet het daarna over de tomaten in de schaal.
Dek de schaal af en laat deze voor 2 á 3 uur buiten de koelkast staan om te marineren. Dit kan ook in de koelkast, maar dan zal het marineren iets langer nodig hebben.
Zorg dat het gerecht op kamertemperatuur is wanneer het geserveerd wordt en garneer met (eventueel in stukjes gesneden) mozzarella en de apart gehouden peterselie en basilicum.
Eet smakelijk!
Een recept van eatwell101.com
Reactie plaatsen
Reacties